RİZE / MERKEZ - Rize Anadolu Lisesi

Ekm

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul-veli iş birliğini artırmak amacıyla başlatılan "Konuğumuz Var" projesi kapsamında ilk veli görüşmesi/ziyaretini gerçekleştirdik.

Görüşmede ailemize; öğrencinin, duygusal, sosyal, akademik gelişimiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Görüşmeye Okul Müdür yardımscıs Ahmet MERAL, PDR Öğretmeni Mehmet USTA, Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni Gizem AKBAŞ (GS/Resim öğretmeni ) eşlik etti.

Öğrencimize, ailesine konukseverliklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Ekm

Sevgili Peygamberimizin Doğumu Haftası nedeniyle, okulumuz DKAB Öğretmenlerinın öncülüğünde, öğrenciler arasında düzenlenen bilgi yarışmasının bitiş ayağı çok çekişmeli geçti. Dokuz finalistin kıyasıya yarışması sonunda iki birinci çıkmıştır.

Ekm

13 Ekim 2023 günü saat 12.00'de tüm sınıflar düzeyi şubeleri öğrencilerine yönelik depren tahliye/boşaltma tatbikati/uygulamasını başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.

Ekm

"Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" etkinlikleri kapsamında, Okulumuz Afete Hazırlık ve Spor Kulübü danışman öğretmenlerinin öncülüğünde kulüp üyesi öğrencilerin farkındalık oluşturmak amacıyla oluşturdukları etkinlik panosu büyük beğeni topladı.

Ekm

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle okulumuz DKAB öğretmenlerinin öncülüğünde, öğrencilerimizin severek, hevesle hazırladıkları etkinlik panosu çok güzel olmuş.

Ekm

10-C Sınıf/Şube Rehber Öğretmeni Filiz KOPUZ BÜLBÜL'ÜN öncülük ettiği, öğrencilerimizin gönüllü olarak katıldığı toplum hizmeti çalışması başlangıcı olarak kendi şubelerini dipten başa temizleyerek başlamış oldular.

Ekm

"Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında, okulumuz öğrencilerine farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuz web  sayfasının  duyurular bölümde yer alan videoyu beşinci derste eş zamanlı olarak tüm sınıf düzeyi şube öğrencilerimize izlettirerek farkındalık oluşturmaya çalıştık.

Ekm

Okulumuz Bilişim, İnternet ve Sosyal Medya Kulübü  Siberay faaliyetleri kapsamında; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevlilerince, Rize  Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik siber farkındalık semineri düzenlendi. 9. Sınıf Öğrencilerimiz başta olmak üzere her yaş grubuna yönelik; teknoloji bağımlılığını önlemede etkin rol alan, internetin bilinçli ve güvenli kullanılmasını hedefleyen Siberay farkındalık faaliyetleri kapsamında; 176 öğrenciye Rize Anadolu Lisesi Dr.Talip Korkmaz Konferans salonunda bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Düzenlenen seminerde, "siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık" konuları anlatıldı. Seminerde, internetin sağladığı kolaylıklarla birlikte karşılaşılan sorunlar, kontrolsüz kullanımın sonuçları,…

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulunu 07 ekim 2023 cumartesi günü saat 10.00'da yoğun veli katılımı ile gerçekleştirdik. Okul yöneticisi, öğretmeni ve çalışanının hazır bulunduğu okul aile birliği genel kurulu, gündemin yanı sıra oab yönetim, denetleme kurulları ile okul servis araçları kiralama komisyonu başkan ve üyelerinin seçimini de yaparak sonlandırmıştır.

Ekm

“Sözlerin en doğrusu, Allah’ın kitabıdır. rehberliğin en güzeli, Hz Muhammed’in (sav) rehberliğidir.”

Hadis-i Şerif’ine dayanarak;

Efendimizin izinde bir gençlik yetiştirmek, O’nun yaşamını, ahlakını örnek alan gençlerin sayısını arttırmak, gençlerimizin bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik yetişmesi için Rize Anadolu Lisesi olarak Siyer-i Nebi yarışması birinci ayağını gerçekleştirdik. Lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha duyarlı ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmayla liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına neden oluyoruz.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

SİYER-İ NEBİ BİLGİ YARIŞMASI

Hadis-i Şerif’ine dayanarak;

Efendimizin izinde bir gençlik yetiştirmek, O’nun yaşamını, ahlakını örnek alan gençlerin sayısını arttırmak, gençlerimizin bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik yetişmesi için Rize Anadolu Lisesi olarak Siyer-i Nebi yarışması düzenliyoruz.  Lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha duyarlı ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmayla liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına neden oluyoruz.

Eyl

Üniversite sınavlarına hazırlık yapan 12. sınıf öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşmak, onlara farklı bakış açıları kazandırmak, meslek seçimlerinde karar verebilmelerine yardımcı olmak amacıyla 2018 mezun öğrencilerimizden Gebze Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bolümü öğrencisi Sevil AY - Atatürk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu öğrencimiz Yasemin NAİBOĞLU  kendi bölümleri hakkında tanıtım sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılına eksiksiz başlangıç yaptık. Coşku, heyecan ve hevesleri gözlerinden okunan öğrencilerimizi, açılış töreninden sonra, ders zili sesiyle birlikte şubelerine alarak, ders başı yaptık.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Eylül Dönemi Öğretmenlerin Mesleki Çalışmaları'nın üçüncü gününde okulumuzun pdr öğretmenlerinin önemli, yararlı, verimli açıklamalarını dinledik.

Eyl

Yoğun katılımla, yüklü gündemden oluşan, 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Başı Öğretmenler Kurulumuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.