RİZE / MERKEZ - Rize Anadolu Lisesi

Eyl

Okulumuzu tüm birimleriyle eğitim öğretime hazırlıyoruz. Bunlardan biriside okul kantini...

Tem

Emektar çalışanımız İsmet TÜRK'ÜN hünerli elleriyle önce öğrenci sıralarını silip cilalayarak okulumuzu yeni eğitim öğretim yılına hazırlıyoruz.

Tem

Söze gerek yok, 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı sonu mezuniyet törenimizden kareler.

Tem

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Sonu Karne Törenimiz renkli etkinliklere sahne oludu. Akademik, bilimsel, eğitsel, kültürel, sanatsal, sosyal, sportif bg ulusal, bölgesel, yerel ve okul içi etkinliklerde başarılı olan öğrencilerimiz kürsüye çıkartılarak çeşitli armağanlarla ödüllendirildi.

Tem

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Sonu " Öğretmenler Kurulu " yoğun katılımla; başarılı, verimli, yararlı bir şekilde yapıldı.

Tem

"Bahçeler toprak olsun gençler meyveye doysun" etkinliği kapsamında öğrencilerimizle birlikte diktiğimiz meyve fidanları, geçer yıl olduğu gibi bu yıl da meyve vermeye başlayarak bizleri tanımsız sevince boğdular.

Haz

Rize Valiliğimizin denetim ve gözetiminde, ÇAYKUR Genel Müdürüğü'nün eş güdümünde gerçekleştirilen depremden doğrudan etkilenen ketlerimize yönelik kurulacak olan "Çay Sokağı Projesi" tanıtım etkinliği, 08 Mayıs 2023 günü okulumuzda eş zamanlı olarak beşinci derste tüm şubelerde öğrencilere tanıtıldı, açıklamalar yapıldı, videolar izlettirilerek farkındalık oluşturuldu.

Haz

Rize TOBB Fen Lisesi'nin akademik lise öğrencileri arasında düzenlediği, "sağlıklı beslenen mutlu kuşaklar" etkinliği kapsamında, "bilimsel makale okuma sunma yarışması"nda okulumuzu "çolyat hastalığı sunumu"nda 11. sınıf öğrencilerimizden Esma AKINCI, Nurşah METOĞLU ile birlikte danışman öğretmenleri Gülsüm AKSOY'UN kılavuzluğunda başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir.

Haz

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il geneli akademik liselerin 9. sınıf öğrencilerine yönelik bu öğretim yılında ikincisini düzenlediği "Matematik OGİS Testi" sınavını okulumuz dokuzuncu sınıf düzeyi öğrencilerinin yüzde 94,16'na sorunsuz uyguladık.

Haz

26 Mayıs 2023 günü öğle arası, 2022 - 2023 Futbol Sezonu'nda Spor Toto Birinci Liginde mücadele eden Çaykur Rizesporumuzun Süper Lige çıkışını okulumuz; yönetici, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarıyla birlikte büyük bir coşkuyla kutladık.

Haz

25 Mayıs 2023 perşembe günü okulumuz konferans salonunda öğrencilerimiz, İngilizce Öğretmenimiz Sündüs KOSİF'İN kılavuzluğunda dört perdelik  tiyatro gösterisi, TDE Öğretmenimiz Elif YÜKSEL'İN önderliğinde şiir dinletisi, Müzik Öğretmenimiz Yiğit Dorukan DİNÇ'İN öncülüğünde müzik şölenine doyduk. Emeği geçenleri okulumuz, öğrencilerimiz adına kutluyoruz.

May

Kariyer/Uzmanlık Günleri kapsamında, okulumuz PDR Öğretmenleri Mehmet USTA, Gökhan YILDIZ'IN girişimiyle, 1997 yılı mezunumuz Rize Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Cem Tuncay ŞAHİNKAYA, 11. sınıf düzeyi öğrencilerimize yönelik; kariyer/uzmanlık, mesleki rehberlik, deneyim payalaşımı vb konularda keyifli, yararlı, verimli bir söyleşide bulunmuştur. Başta değerli müdürümüz Cem Tuncay ŞAHİNKAYA'YA ve emeği geçenlere RAL Ailesi adına çok teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz kimya öğretmenleri İlknur KALENDER BİRİNCİ, Gamze ÖZÇELİK eşliğinde 9-D, 10-A şubeleri öğrencileriyle  birlikte 18 mayıs 2023 günü Rize İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne araştırma, gözlemleme, inceleme gezisi düzenlenmiştir.

Gezi sırasında tesis çalışanları eşliğinde, doğal kaynak suyunun içme suyu durumuna nasıl dönüştüğü sürecine tanıklık edildi. İçme suyunun elde eldilme aşamaları tek tek gözlemlendi. Yararlı bilgiler eşliğinde, aslında içme suyu arıtımının düşünüldüğü kadar kolay olmadığı anlaşıldı. Tesiste üretilen içme suyunun şehir su şebekesine dağıtımı konusunda bilgi verildi. En önemlisi de kaynak suyunun içme suyuna dönüştürülmesi aşamalarında bu sudan elektrik üretildiğinide öğrenmiş olduk.

May

Okulumuz satranç kulübü danışman öğretmenleri Filiz KOPUZ BÜLBÜL, Merve DEMİRCİ'NİN kılavuzunda kulüp üyesi öğrencilerinin düzenledikleri "okul içi öğrenciler arası satranç karşılaşmaları"nda dereceye giren öğrencilerimiz armağan çekleriyle ödüllendirildiler. 18 Mayıs 2023 perşembe günü düzenlenen ödül töreninde; karşılaşma birincisi Yusuf ALGÜN ödülünü Müdür Yardımcısı Eser YILDIZ'DAN, ikincisi Osman ÇOLAK ödülünü İngilizce Öğretmeni Filiz KOPUZ BÜLBÜL'DEN, üçüncüsü Dursun Usame YILMAZ ödülünü İngilizce Öğretmeni Merve DEMİRCİ'NİN elinden almıştır.

May

Rize Valiliği İl Göç İdaresi/Yönetimi çalışanları tarafında, 16 mayıs 2023 günü okulumuz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik; Dünya ve Türkiye'deki Göç hareketi/devinimi, Türkiye'deki göçmenler, göçmen hakları, kaçak göçe karşı alınan önlemler, insan ticareti ve insan ticaretine karşı insanları koruma ve insan ticaretini önleme yolları konuları ile ilgili yararlı bir seminer verildi.